Prezentare

   Infiintata in anul 1933 firma TESATORIILE REUNITE a fost constituita inca de la inceput din mai multe unitati de productie in domeniul tesatoriei si finisajului textil, de unde probabil i se trage si numele.
   In prezent este constituita din doua unitati de productie una de tesatorie si alta de finisaj textil., amplasate in Bucuresti, la circa 12 km una de alta.
   Tesatoria , unde se afla si sediul firmei, cuprinde o preparatie pentru tesatorie, tesatoria si activitatile auxiliare. Aici lucreaza masini cu ratiera de tesut dublu plus si stofe, masini jacquard de tesut dublu plus si stofe, precum si masini Raschel de finete 16 ace/inch pentru dublu plus.
   Finisajul textil cuprinde o vopsitorie, o apretura, confectia, controlul final, precum si magaziile de produse finite si serviciile comerciale.


Produsele realizate sunt:
- tesaturi plusate, destinate tapiteriilor si decoratiunilor interioare, realizate pe masini de tesut dublu plus cu ratiera sau mecanism jacquard, dar si pe masinile Raschel;
- stofe cu fir de efect chenille, destinate tapiteriilor si decoratiunilor interioare, realizate pe masini de tesut cu ratiera sau mecanism jacquard;
- diverse confectii textile decorative pentru interior;
- covorase de baie din fibre naturale, intr-o gama coloristica si de desene foarte larga, realizate dupa tehnologia de dublu plus;
- tesaturi plusate si stofe destinate tapiteriei scaunelor autoturismelor, autocarelor si vagoanelor de cale ferata;
- tesaturi plusate si stofe rezistentela foc destinate locurilor aglomerate; aceste produse sunt realizate din fire rezistente la foc (poliester Trevira CS sau clorofibre Rhovyl) s-au prin tratamente in procesul de finisare.

   Toate aceste produse sunt destinate pietei interne din Romania, dar si partenerilor din comunitatea europeana cu care avem relatii (in special cu firme din Italia)

   Firma este certificata in managementul calitatii ISO 9001/2000 si este furnizor autorizat pentru calea ferata.

   In ultimii ani firma TESATOIILE REUNITE a participat si participa la expozitii si targuri internationale cum ar fi Heimtextil Germania, Interdecor Olanda, Furnidec Grecia, BIFE si ROMHOTEL Romania, unde produsele sale au fost si sunt foarte apreciate.